Bebeklerde Gaz Sancısına Ne İyi Gelir?

Bebeklerde gaz sancısı
Bebeklerde gaz çıkarma

Bebeklerde Gaz Sancısına Ne İyi Gelir?

Bebekler doğdukları ilk aylarda sindirim sistemi gelişmediğinden dolayı sık sık gaz problemleri oluşmaktadır. Genelde bebekler 3 hafta ile 3 ay arasında yoğun olarak gaz sancıları ile mücadele etmektedirler. Bu yüzden annelerin bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendirmek, ona hastalıklardan korumak ve sağlıklı büyümesine yardımcı olmaları gerekmektedir. Bebeğe sütle beraber emziren annenin yedirdiği herşey onun sağlıklı ve sindirim sisteminin güçlü olmasına yardımcı olur. Bebeklerinde gaz sancısı olan gıdaları sık tüketmesi sonucunda annenin bebekte mide, bağırsak sorunlarına, karın ağrısına, bebeğin uyku düzeninin bozulmasına ve şişkinlik gibi sorunlara neden olurlar.

Bebeklerde Gaz Sancısına Ne Neden Olur?

Bebeklerde gaz sancısına meydana gelmesinde ki en önemli nedenlerden biri de annenin beslenme şeklidir. Annenin bebeğin de gaz yapacak yiyecekler içeceklerden uzak durmalıdır. Anne beslenirken tükettiği besinler çocuğun gaz sorununa neden olmamasına dikkat etmelidir. Bebeğin hazmederken zorlanması gaz problemlerinin en önemli sebeplerinden birisidir.

Anne yediği besinlerle bebeğin sağlığını korumuş olur ve onun büyümesine yardımcı olur bu yüzden annenin yedikleri ve içtikleri bebeğin gelişiminde çok önemlidir. Aynı zamanda bebeğin sindirim sisteminin gelişmesinin veya gerilemesine annenin yedikleri etki eder. Bu yüzden anne bebeğin hazm edebileceği şeyleri yemelidir. Bebeğin gaz sancısına neyin iyi geleceğini bilmek anneye çok fayda sağlayacaktır.

Gaz Sancısına Ne İyi Gelir?

Anneler bebekte gazın oluşmasına yediklerine dikkat etmesi kadar biberondan süt veya ek gıda verdiklerinde biberonun içindeki havayı boşaltmaları gerekmektedir. Bebeği yedirirken baskıyla çok ye​dirmek yerine sık sık ve azar azar beslemek bebek için daha uygun ve bu noktaya özen gösterilmelidir. Bebeğin sütü ya da ek maması bittiğinde bebek boş biberonu emmemesine anne dikkat etmelidir.

Bebeğin beslenmesi bittikten sonra yaklaşık 45 derecelik açıyla yani tam dik olmayacak şekilde yarım saat oturur pozisyonda durması bebeğin gaz sancısına iyi gelir. Bebeğin beslenmesinden yarım saat sonra karnına yumuşak hareketlerle karın kısmına masaj uygulanması iyi gelecektir. Bebek bunlara rağmen gazını çıkartmadıysa ılık bir duş aldırmak iyi gelebilir. Bütün yöntemleri denedikten sonra bebek hala huzursuz ve gaz sancıları yaşıyorsa bitkisel yöntemleri de deneyebilirsiniz.

Bebekte Bebekte Gaz Sancısı Ve Bitkisel Çözüm

Bebek gaz sancısı yaşıyorsa Doktor İbrahim Saraçoğlu’nun da tarifini deneyebilirsiniz hem doktor tavsiyesi hem de bitkisel olarak bebeğin gaz sancısına çözüm bulunmuş olunur. Bir çay kaşığı toz kimyonu kaynar suyun içine atarak 1 tur kaynatıp ocaktan alınız ve Bir bez veya tülbent yardımıyla süzünüz. İçerisine 2 tane küp şeker atıp soğuduktan sonra bebeğinize bir çay kaşığı veriniz.

  • Çörek otu: Bir çay kaşığı çörek otunu bir bardak su bir tane hurmayı ekleyerek kaynatınız bebeğe bir çay kaşığı veriniz.
  • Sıcak havlu: Sıcak havlu büyüklerin karın ağrısına iyi geldi gibi bebeklerinde gaz sancısına iyi gelmektedir. Sıcak havlu çok sıcak yapmadan bebeklerin ayak tabanına değdirerek gaz sorununa iyi geldiği bilinmektedir.
  • Anason çayı yöntemi: anasonun yatıştırıcı ve ağrı kesici özelliğinin olması ve bebeklerde uyku yapması olarak bilinir. Anason doğumdan itibaren yenidoğan bebeklere dahi verilebilir. Bebekler dünyaya geldikleri dönemde çokça gaz ve uyku problemleri yaşamaktadır. Bunun için en iyi çözümlerden biri de anasondur. Anason tohumunu cezveye 1 bardak kadar su eklenerek 5-10 dakika kaynatılır. Kaynadıktan sonra 10 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Bebeğe 2 çay kaşığı kadar veriniz.
  • Elma sirkesi: Su içmeye başlamış olan bebeklerinizin sularına 3-4 damla elma sirkesi damlatınız. Bebeğin gaz sancısını dindirmeye yardımcı olacaktı bebeklerin gaz ağrılarına en iyi gelen yöntemlerden birisidir.

Yorumları Göster

Yorum Gönder